SE | EN

Båstad-Gruppen AB

Båstad-Gruppens historia sträcker sig hela vägen tillbaka till år 1907 när bolaget började tillverka spikade trätofflor. Mycket har hänt sedan dessa och idag är Båstad-Gruppen en av Nordens ledande leverantörer av arbetskläder, skydds- och yrkesskor, med försäljning via återförsäljare i hela Europa. Våra största marknader finns i dagsläget i Sverige och Norge men marknaderna i kontinentala Europa växer stadigt i betydelse. Båstad-Gruppen som koncern har varit i ständig frammarsch under 2000-talet.

År 2003 förvärvades Birkenstock Scandinavia som fram tills dess varit en viktig leverantör till företaget. I mitten av 2000-talet etablerade Båstad-Gruppen ett eget varumärke, MONITOR. Från en blygsam start med några få skyddssko-modeller har idag sortimentet av MONITOR produkter vuxit till mer än hundra artiklar inom både skyddsskor, yrkesskor och arbetskläder.

År 2019 förvärvades Sandryds Group AB. Därmed förstärkte Båstad-Gruppen sin position som en ledande leverantör till industri- och byggfackhandel. Sandryds har i Smila workwear och South West två mycket starka varumärken som passar perfekt tillsammans med Båstad-Gruppens befintliga erbjudande inom skydds- och yrkesskor

Försäljningsutvecklingen har hela tiden varit mycket positiv. De ökade volymerna har inneburit att företaget har fått en stabil ekonomi som ger möjlighet till fortsatt tillväxt i hela Europa. Förutom vårt gedigna sortiment av skyddsskor har vi även ensamrätten på en rad starka varumärken på yrkessidan. Salomon, Under Armour, Björn Borg & Salming för att nämna några.

Minnesvärda årtal

 

1907: Affärsverksamhet med spikade trätofflor startas (Båstad-toffeln)

1985: Försäljning av skyddsskor startas.

2003: Birkenstock Scandinavia AB förvärvas.

2006: Varumärket Monitor skapas.

2007: Säljbolag i Norge förvärvas.

2014: Kontor och lager flyttas från Båstad till nybyggda lokaler i Ängelholm.

2015: Båstad Norge AS och Båstad Danmark Aps bildas.

2019: Storskogen Industrier AB förvärvar Båstad Gruppen AB

2019: Sandryds med varumärkena Southwest och Smila workwear förvärvas.

2020: Båstad-Gruppen AB ingår ett exklusivt avtal om distribution av ATG:s produkter i Norden.

2021: Båstad-Gruppen AB förvärvar Top swede