SE | EN

Monitor
Vi går inte i andras fotspår

Det var under en vandring i Monitor mountain range i Nevada, som idén till våra skor kom till. Redan då tänkte vi i andra banor. Vi insåg att man kan skapa en ny generation skyddsskor, med tekniska trekkingskor som förebild. Det låg till grund för vårt varumärke, som fick sitt namn efter bergen. Monitors första kollektion hade sett dagens ljus. Förmågan att tänka i andra banor. Se det andra inte ser, bryta konventioner och gå vår egen väg – att göra saker och ting på vårt eget sätt – är essentiellt för vårt varumärke.

Monitor har sedan starten utvecklat sig sig till en starkt spelare i hela Europa och har över hundra modeller i både kläder & skor i sin senaste kollektion.

Safe and smart design

Vår devis Safe & Smart sammanfattar precis det vårt designarbete handlar om. Att säkerheten alltid kommer i första rummet. Den kompromissar vi aldrig med. Varje produkt ska ha högsta betyg i sin respektive skyddsklass. Men vi lägger lika stor vikt vid design och formgivning av våra skor & kläder. Ett arbete där vi inspireras av vår omvärld och trender, likaväl som ny teknik och nya material ger nya möjligheter till både estetisk och funktionell design. Ett eget formspråk som vi är stolta över.

Grundades: 2006

Utbud: Skor & kläder

Ägande bolag: Båstad Gruppen AB

Kontor: Ängelholm, Sverige