SE | EN

Båstad-Gruppen förvärvar Top Swede

2021-03-11

Båstad-Gruppen AB förvärvar Top Swede Konfektion AB av grundarna Jonas Sjölander och Teresa Hadzic och stärker därmed ytterligare sin position som en ledande leverantör till industri- och byggfackhandel.

– Vi är oerhört glada över att Top Swede blir en del av oss. Förvärvet är helt i linje med vår strategi att bli en komplett leverantör inom kläder, skor och handskar till yrkessektorn, säger Jonas Cedås VD för Båstad-Gruppen.

Top Swedes sortiment och varumärke har utvecklats mycket positivt under de senaste åren. Tillsammans med de befintliga varumärkena South West och Smila, innebär förvärvet av Top Swede att Båstad-Gruppen nu blir en än mer komplett leverantör av yrkes- och profilkläder.

– Vi ser att det finns utrymme för en stark, långsiktig och oberoende aktör på marknaden som kan leverera ett komplett erbjudande inom kläder, skor och handskar via återförsäljare på den nordiska marknaden. Den positionen vill vi ta och förvärvet av Top Swede är en viktig del i att uppnå det, säger Jonas Cedås.

– Vi är övertygade om att Top Swede kommer att fortsätta att utvecklas väl inom Båstad-Gruppen och bli ett viktigt komplement till det samlade erbjudande under företagets nuvarande expansiva fas, säger Jonas Sjölander en av grundarna av Top Swede.

– Vi ser framemot att vara kvar i bolaget för att utveckla Top Swedes erbjudande och samtidigt öka vår marknadstäckning via Båstad-Gruppens breda kundbas, säger den andra grundaren Teresa Hadzic.

Om Båstad-Gruppen

Båstad-Gruppen består av de nordiska säljbolagen för varumärkena Monitor, South West, Smila och ATG. Båstad-Gruppen ägs av Storskogen, en privatägd företagsgrupp som i dagsläget omsätter dryga 10 miljarder SEK. Båstad-Gruppens beräknade omsättning för 2021 uppgår till ca 600 miljoner SEK.

För mer information:

Jonas Cedås, VD Båstad-Gruppen +46 (0) 70-968 74 26  jonas.cedas@bastadgruppen.se

Christer Hansson  styrelseordförande Båstad-Gruppen och affärsområdesansvarig Handel på Storskogen

+ 46 (0) 70-598 06 19 christer@storskogen.com