SE | EN

BÅSTAD-GRUPPEN NY LEVERANTÖR AV MAXIFLEX ARBETSHANDSKAR

2020-06-24

ATG Group Ltd. och Båstad-Gruppen AB ingår ett exklusivt avtal om distribution av ATG:s produkter i Norden.
– I mitten av juli 2020 börjar vi leverera ATG:s handskar från Båstadkoncernens lager i Ängelholm och i och med det tar vi över all distribution av ATG:s produkter i hela Norden, säger en entusiastisk Jonas Cedås, VD för Båstad-Gruppen AB.

– För att uppnå vårt expansionsmål och kunna öka vår närvaro på den nordiska marknaden har vi valt en partner som vi anser har rätt förutsättningar på den nordiska marknaden, säger Ronny Iversen som är ATG:s landschef för Norden.

– ATG:s sortiment av handskar ger oss möjligheten att vidareutveckla vårt erbjudande inom personlig skyddsutrustning på den nordiska marknaden. Med detta sortiment kommer Båstadkoncernens beräknade försäljning 2020 att överstiga 500 MSEK, säger Michael Liesto, försäljningschef för Båstad-Gruppen AB.

Om Båstad-Gruppen
Båstad-Gruppen utvecklar och säljer skydds- och yrkesskor samt yrkes- och profilkläder under de egna varumärkena Monitor, South West och Smila. Båstad-Gruppen ägs sedan 2019 av Storskogen, en privatägd företagsgrupp som i dagsläget omsätter närmare 9 miljarder.

Om ATG Group Ltd.
Med fokus på innovation, kvalitet och miljö utvecklar och tillverkar ATG® handskar som förbättrar prestandan hos vårt mest sofistikerade arbetsverktyg – handen.
ATG äger det välkända varumärket MaxiFlex, som har blivit branschstandard för handskar över hela världen. Huvudkontoret ligger på Sri Lanka och har över 5 500 anställda och ATG har verksamhet i över
50 länder över hela världen.

MaxiFlex och ATG har etablerat sig som marknadsledare för belagda, stickade handskar i Norden och har under många år levererat det som betraktas som marknadens renaste och mest bekväma arbetshandskar. Genom ett nätverk av återförsäljare, distributörer och detaljhandelskedjor finns ATG:s handskar tillgängliga i alla nordiska länder.

För mer information:
Jonas Cedås, VD Båstad-Gruppen
jonas.cedas@bastadgruppen.se
+46 (0) 709 687 426